10.1.2012- 18.3.2012
Voi mahoton… Aika juoksee niin, ettei perässä tahdo pysyä.
14.1.2012 Bablo piipahti Kajjaanin näytelmissä. Paikalla oli ihan kiitettävä määrä perroja (peräti 25). Tuloksena NUK 2 ja EH. Tuomarilla oli totta kai omat näkemyksensä Bablosta, mutta että narttumainen!! Kyllä Bablo on meidän tietojen mukaan ihan uros ;-). Narttumaisuuden lisäksi kuono oli hieman kevyt, etu- ja takakulmaukset riittävät sekä luisu lantio. Karvanlaatua kuitenkin kehui. Lisäksi liikkuu ahtaasti takaa. No, eipä siinä sen kummempia sitten, tulipahan kuitenkin käytyä.
Niin, Babloa on treenailtu agilitytreeneissä Maxi- korkeuksilla sen vuoksi, että Pirpanan säkäkorkeus on ollut siinä ja siinä kumpi on.
22.1.2012 Bablo kävi myös epävirallisissa agilitykilpailuissa Kemissä (Arcticin järjestämissä). Osallistuimme sekä mölli- ja kisaluokkiin medinä. Mölliradalla meno oli oikein kivaa. Puomin ja A:n kontaktit olivat hienoja 2on2off- mallisia, mutta toista kertaa kun painelimme A:lle, niin Bablo päättikin loikata kontaktipinnan ylitse. No, ei muuta kuin kontakti uusiksi ja tuloksena HYL.  Hieno rata se oli kuitenkin. Kisaradalla sama tahti jatkui… A:n kontakti luisui (tarkoituksena on 2on2off- kontakti) ja kun uusimme sen niin tuloksena HYL. Myös putken päätä ei oikein tahtonut löytyä ensi yrittämällä.
 
Tässä Bablon kontakti on todella hieno tuomarin valvovan silmän alla (kaappaus videokuvasta).
28.1.2012 oli Bonon vuoro olla pääosissa. Kävimme Pellossa luonnetestissä. Pisteitä tuli 56. Meidän Bono on nallukka, pehmeä koira. Luonnetestistä koitamme saada enemmän tietoa nettisivulle http://bonobablo.nettisivu.org/ kunhan kerkeämme.
 
Bono ja uhkaava kelkka (kaappaus videokuvasta).
29.1.2012 oli Bablon vuoro piipahtaa epävirallisissa agilitykilpailuissa (järjesti KAS).  Rata oli tällä kertaa kisaavien, jolloin siinä oli myös keinu. Ohjaaja ei tälläkään kertaa saanut ohjattua Babloa putken oikeaan päähän, voi voi voi tuota ohjaajaa, ehkä se joskus oppii..
 
Bablo ”lämmittelee” ennen starttia (kaappaus videokuvasta). Kyllä hepulla ainaski tuo ponnistusvoima on kohdallaan….
Tammikuun alussa Bono käväisi tutkituttamassa kilpirauhaset. Tulokset olivat hienot eli kaikki kilpirauhaseen viittaavat arvot olivat kunnossa (T4, T4/TSH sekä TGAA). Kyllä oli iso helpotus. Ainakin tällä hetkellä nuo tulokset lämmittävät pientä mieltä ;-).
25.2.2012 Bablo matkasi ensimmäisiin kilpailuihin Lietoon. Oulussa viikkoa ennen olleissa kisoissa Bablo käväisi tuomarilla mittauksessa, mutta tuomari laittoi Bablon ”kiertoon”. Ennen eka starttia Bablo tulee varmistusmitata kahden tuomarin toimesta mihin kokoluokkaan oikein kuuluukaan. No, ilmoittautuminen kun oli varmuuden vuoksi tehty Maxi- luokkaan. Kuitenkin nuo kaksi tuomaria saivat Bablosta Medin. Jee, olipa kiva juttu!
Eka startissa meno oli mahtavaa, vaikkakin Bablo hieman varasti lähdössä (tai varasti aika paljonkin). Tuli isännälle tulenpalava kiire ;-). Muuten meno oli 0-radan makuista, kunnes isännän rontti jätti yhden hypyn ohjauksen puolitiehen, ja Bablo paineli ohi. Tuloksena oli kuitenkin 5vp ja toinen sija.
 
Bablon eka agirata (kaappaus videokuvasta).
 
Toinen sija eka startissa on oikeinkin mukavaa
Seuraavana oli vuorossa hyppyrata. Siinä isännän rontti jätti keppien ohjauksen puolitiehen (kaksi viimeistä keppiä jäi väliin). Siinä alkuun palatessa Bablo päättikin pujotella takas -> Hylätty. Muuten olisi taas tullut nollarata. Hyvähän se näin jälkikäteen on sanoa, mutta silloin se ei onnistunutkaan..
 
Bablon eka hyppyrata (kaappaus videokuvasta).
Päivän kolmantena starttina oli jälleen agirata. Jälleen kepit tuottivat tuskaa. Otimme ne uudelleen ja nyt pääsimme ilman muita kommelluksia maaliin saakka. Tuloksena 5vp. ja kolmas tila.
 
Bablo ja ansaittu kolmas tila.
Pojat järkkäsivät muotinäytöksen tuossa etupihan lumikukkuloilla… Bonolla Hurttamalliston 2010 talvimantteli ja Bablolla Hurttamalliston 2012 mallia. Näillä tarkeni.
 
 
 
17.3.2012 oli jälleen Bablon vuoro käydä agikisoissa. Nyt oli vuorossa KAS:in järjestämät kisat joihin Bablo meni vain hyppyradalle. Startti meni hienosti, kuten kepitkin tällä kertaa. Nyt Bablo rakastui niin kovasti renkaaseen, että päätti mennä sen kahteen kertaan ;-) No ei vaitenkaan. Isäntä unohti antaa putkijarrun ennen putkeen menoa ja siinähän se sitten kostautui. Hylly tuli, mutta voi kuinka se isäntä joutuu koville tuon Medi- luokan hirmun kanssa. Silloin kun treenattiin Maxi- luokan korkeuksilla isäntäkin pysyi mukana suht. helposti, mutta nyt Medi- luokassa saa isäntäkin juosta ihan tosissaan. No, hyväähän se tekee.
 
Tuossa tuo kohtalokas rengas, johon sitten mentiin ja lujaa (kaappaus videokuvasta).
19.3.2012 Bonon vuoro käydä samoissa KAS:in järjestämissä kisoissa. No, mitäpä tuosta radasta voisi sanoa…. Oli siinä sen verran mutkia ja takahyppyjä että…. mutta ne sopivat meille oikein hyvin. Bono teki kahdeksannen nolla- radan Maxi-3:ssa ollen sijalla 4. Kyllä Bonoa voi jo todella sanoa ”nollakoiraksi” ;-).
 
 
Bonsku vauhdissa (kaappaus videokuvasta).