Heinäkuun alkupuolisko jatkui hieman helpommissa merkeissä... Ennen Oulun KV-näyttelyitä käväisimme Bablon kanssa kahdet mätsärit. Ensimmäiset mätsärit olivat keskiviikkona Kempeleen Mustin ja Mirrin pihassa ja saldona sininen nauha. Nauhan värillä ei ollut merkitystä, vaan sillä miten Bablo antaa tuomarin tutkia ja kopeloida. Bablollahan on hieman huonoja kokemuksia tuomareista. No, hieman oli vielä havaittavissa väistämistä (liekö naistuomarilla osuutta asiaan), mutta joka tapauksessa vähemmän kuin aikaisemmin. Jospa se siitä kuitenkin rupeaisi arkuus katoamaan ;-).

Toiset mätsärit olivat heti torstaina Limingantullin Mustin ja Mirrin pihalla. Siinä kehässä ollessa Bablo ei osoittanut minkäänlaista väistämispakkoa tuomaria kohtaan, vaan antoi tutkia vallan hienosti (miestuomari). Saldona punainen nauha ja tuomarin kommentti: "on sulla hieno vesikoira". Se kyllä veti rintaa rottingille....

Vielä ennen Oulun näyttelyä käytimme tuttua kennelinemäntää apuna Bablon kopelointiin. Siitä olikin paljon apua, kiitoksia Jaanalle.

Lauantaina koitti kauan odotettu päivä, jolloin Bablo vietäisiin taas kehiin. Hienostihan se kuitenkin meni lukuunottamatta "pientä" väistöliikettä siinä vaiheessa kun tuomari lähestyi. Olisin minäkin väistäny kun naistuomarilla oli pitkä sininen sadetakki nilkkoihin saakka ja tumma lierihattu ;-). No, se pieni väistäminen verotti sen verran, että SA jäi saamatta. Mutta kuitenkin ERI. Kyllä se siitä.... Päivän saldona oli JUN1 ERI ROP JUN. Eli rotunsa paras juniori.

Taisi isäntäkin ilmeestä päätellen säikähtää tuota tuomaria......

Bablo ROP JUN

Sunnuntaina oli jälleen näytelmäpäivä. Päiväkin oli huomattavasti aurinkoisempi ja lämpimämpi kuin lauantai. Kehässä Bablo oli totuttuun tapaansa hyvä liikkeissä ja seisomisessa ja yllätys yllätys, antoi tuomarin tutkia upeast. Ei yhtään väistöliikettä. Se ainakin jäi mieleen siinä kehää juostessa, kun Itävaltalainen naistuomari hoki koko ajan "JAA, JAA, JAA, JAA". Suomennettuna karkeasti kyllä, kyllä, kyllä, kyllä. Hieno päivä Bablolta ja saldona JUN1 ERI SA PU3 VASERT VSP JUN.

Poseeraus tuomarille

Bablo VSP JUN

Kyllä Bablo on parantanut kovasti otteitaan sitten Kokkolan näyttelyn. Kyllä se on hieno "rekku".

Näyttelyn jälkeen Babloa odottikin kotona sitten yllätys. Karvarointi, eli ajetaan kesälook. Bablosta tuli "naku". Kyllä se Bablon karva kaipasikin leikkausta. Melko paljon pieniä takkuja siellä täällä ja enimmäkseen joka paikassa ;-)

Bablo ennen "operaatiota"

.... ja "operaation" jälkeen

Kyllä nyt on paljon helpompaa....

Seuraava viikko olikin sitten kovaa reissaamista etelä-suomeen ja takaisin. Helteinen viikko oli tuskaa pojille ja yöpymispaikkakin valittiin sillä ehdolla, että pojat voivat käydä uimassa. Uimisista otettiin videon pätkääkin, mutta tänne ei vissin voi ladata niitä, jos ne ei ole jo netissä vai mikähän lie vikana.

Kasvattajallakin piipahdimme näytillä. Kyllä siellä kasvattajalla olikin nätti Perropentue. Teki mieli kaapata yksi uusi perro matkaan. No, ehkä sitten vuoden päästä..... Aika näyttää.